Alte bloguri

miercuri, 20 februarie 2019

Expoziția foto Roșia Montana, o familie, un secol, o poveste

Rosia Montana – expozitie foto MTR Bucuresti

Ziua Roșiei Montane, care se se desfășoară la Muzeul Național al Țăranului Român (MTR) și Clubul Țăranului din București, cuprinde și expoziția de fotografie “Roșia Montană – o familie, un secol, o poveste”.

Vernisajul expoziţiei fotografice “Roșia Montană – o familie, un secol, o poveste” a avut loc pe 6 februarie 2019 la Sala Acvariu din cadrul MTR.
Fotografiile fac parte din arhiva personală Silviu Bocaniciu jr. și Georgeta Oprea (Bocaniciu).

Silviu Bocaniciu senior s-a născut la Roșia Montană în 1898. Este fiul lui Gheorghe Bocaniciu și al Ecaterinei (Janky Katalin). După terminarea studiilor universitare în Germania, s-a întors în localitate, unde a preluat afacerea familiei – prăvălia deschisă în 1884 în casa construită de tatăl său la începutul sec. XIX. S-a căsătorit și a avut doi copii: Georgeta și Silviu. A luptat în ambele războaie mondiale.

fotografie cu familia Bocaniciu

Rosia Montana – acrobatul Stroschneider

Pasionat fotograf amator, Silviu Bocaniciu senior și-a instalat propria cameră obscură într-una dintre cele unsprezece încăperi ale casei.

Vedere localitatea Rosia Montana 1916


În 1948, prăvălia a fost naționalizată, iar Silviu Bocaniciu a fost condamnat pentru un an la Canal. Familia a plecat din Roșia Montană și s-a stabilit la Câmpia Turzii. Casa Bocaniciu a fost vândută în 1972. Silviu Bocaniciu senior a murit în 1971 şi a fost înmormantat la Cluj-Napoca.

sursă: http://www.fotostefan.ro/expozitia-foto-rosia-montana-o-familie-o-poveste-vernisata-mtr/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu